Masina senzoriala
Cand era mic, baiatul meu era foarte indragostit de masini. Tuturor persoanelor care ne vizitau si care veneau "motorizati" le cerea cheia de masina, o baga in buzunar, isi gasea un volan (de cele mai multe ori imaginar) si "pleca" la drum prin apartament. Asa puteam sa avem si noi o perioada de liniste, pana termina de plimbat "tutu"- ul prin toata casa.


Plecand de la aceasta amintire si citind de filosofia Montessori, mi-am propus, la sugestia unei prietene de pe facebook, sa realizez o masina senzoriala pentru copiii care impartasesc aceasi pasiune cu fiul meu - masinile.


Aceasta masina senzoriala, facuta manual, din lemn, cu portiere, roti, scaune tapitate, bara de protectie, claxon, semnalizare, faruri, bagaj si chiar numar de inmatriculare, ii va familiariza pe copii cu adevaratul autoturism, in timp ce isi imbunatatesc dexteritatea.


Masina senzoriala ii va face pe copii sa descopere activitatea de inchidere si deschidere a portierei prevazute cu balamale si inchizatori, de aprindere a luminilor de la faruri, de semnalizare si de la girofarul de pe masina, sa asculte sunetul de avertizare al claxonului, sa descopere materialul textil cu care sunt tapitate scaunele, sa invarta rotile si sa descopere ce se afla in cufarul de pe masina.


Da, aici in cufar vor descoperi creta de scris si buretele, pe care le vor putea folosi pe cealalta parte a masinii. Aceasta este vopsita cu vopsea speciala neagra pentru tabla de scris, pentru a le permite micilor exploratori sa isi dezvolte si partea creativa prin desen sau scris.
Recomand aceasta masina senzoriala tuturor copiilor cu preocupari automobilistice, cu varsta intre 1-4 ani.