Placi senzoriale
Copiii sunt mici exploratori in misiunea de a descoperi cum functioneaza lumea si nu exista o modalitate mai buna de a invata decat printr-un joc interactiv!
Acest joc interactiv poate fi si placa senzoriala cunoscuta si ca placa de activitati sau busy board.

Crearea acestor placi nu este o ideie noua. Inca din 1908, Maria Montessori a creat un panou interactiv cu diverse obiecte casnice, considerate utile pentru copii, pentru ca sa se obisnuiasca cu viata cotidiana.


Aceste placi senzoriale ajuta copilul sa se concentreze, sa-si antreneze rabdarea si la dezvoltarea gandirii logice. Totodata face cunostiinta copilului cu culorile si formele, inspira increderea in sine si formeaza dorinta de a invata.




Conceptul de baza al placilor este invatarea deprinderilor practice, uzuale, pe care copilul le va insusi. Conceptele de la baza deprinderi sunt inchis-deschis, aprins-stins, sus-jos, tras-impins, incuiat-descuiat activitati de motricitate:apasare, rotire etc stecher si prize electrica.




Placile senzoriale au o placa de baza din pal melaminat colorat de dimensiuni 59 x 39 cm pe care sunt prinse mai multe elemente (lumini cu luminarea estompata, sonerie bicicleta, usi, zavor, nasture cu gaica, femoar, pantof cu siret, intrerupatoare, capse etc) in functie de interesul manifestat de copil. Toate elementele au muchiile rotunjite, sunt vopsite cu vopsea non toxica si sunt prinse pe placa de baza pentru a nu se instraina/pierde.


Placa de calatorie este confectionata din lemn si are dimensiune de 20 x 30 cm, ceea ce o face compacta, usoara, si portabila in deplasarile cu masina sau calatoriile in familie. Aceasta placa poate tine ocupat copilul cu activitati interesante pentru el in timpul calatoriei si poate sa inlocuiasta cu success alte multe jucarii.
Recomand aceste placi pentru copii cu varsta intre 1-4 ani.